Hasselnöt- och citronbullar

Dålig disciplin när det gäller bloggandet. Men det är väldigt bra egentligen för det gäller bra disciplin när det gäller andra saker, som i det här fallet städning och matteplugg. Slutade en distanskurs i söndags och gav mig på en gång in i en ny, matte c den här gången.

Nu är det i alla fall dags för bullreceptet jag pratade om sist. Receptet kommer från "Kanelbullar och annat nybakat", en underbar bullbok med massvis av härliga recept.

Gifflar med hasselnöt- och citronfyllning
24 st

25g jäst för söta degar
75g smör
3 dl mjölk
1/2 dl vit sirap (min var slut så jag tog vanligt strösocker)
1 krm salt
ca 8 1/2 vetemjöl

fyllning:
1 dl hasselnötter
50g smör
1 dl strösocker
1 1/2 msk finrivet citronskal (jag hade bara en citron hemma och det blev nästan 1 msk)

1 ägg till pensling
strösocker

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm. Blanda lite av degvätskan med jästen och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, sirap, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30 minuter. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn. Blanda hasselnötter, matfett, socker och citronskal i en bunke. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en rund platta. Dela varje platta i 6 tårtbitar. Lägg en klick fyllning där tårtbiten är som bredast. Rulla ihop gifflarna från långsidan mot spetsen. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Jäs under bakduk ytterligare 30 minuter. Pensa gifflarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda gifflarna i 225 grader i ca 8 minuter.


Kommentarer
Postat av: Mikaela

Jag läser också matte på Distans, via umeå universitet :P

2011-01-27 @ 14:21:51
URL: http://mymica.blogg.se/iheartgreen

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0