Laxfiskgratäng

Första receptet! Detta åt vi till middag igår, väldigt enkelt och väldigt gott.

Fiskgratäng med Lax
2 portioner

2 laxbitar

sås:
1,5 msk mjöl
1 msk margarin
2 dl mjölk/grädde
1 äggula (jag tog ett helt uppvispat ägg)
salt, peppar
klippt dill
skalade räkor

Lägg laxbitarna i en ugnsform och ställ in dem i ugnen i ca 12 min på 250°.

Smält margarinet i en kastrull och rör sen i mjölet. Häll därefter i lite mjölk i taget och rör hela tiden så det inte blir klumpigt. Låt koka upp och koka ett par minuter så att såsen tjocknar. Ta av den från plattan och vispa i ägget. Såsen får absolut inte koka när man har haft i ägget, för då skär den sig!
Salta och peppra, och blanda i klippt dill och skalade räkor efter behag.

Häll såsen över laxbitarna och ställ formen i ugnen igen. Låt den stå tills laxen är genomstekt och gratängen fått fin färg. Tog ca 10 min för mig.

Servera med potatis och sallad



Har inte så fina tallrikar upptäckte jag när det var dags att fota. Det blir något att inhandla i framtiden!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0