Månadens sötsak - Rabarberparfait

Månadens sötsak inne på Sötasaker är den här månaden efterrätt.
Jag bestämde mig för att göra parfait, då det är en av favoriterna enda sen jag var liten, och så är det ju så enkelt!


Rabarberparfait
1 form

3 äggulor
1 dl florsocker
3/4 dl outspädd rabarbersaft
2 1/2 dl vispgrädde

Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en rostfri bunke över kokande vattenbad.
Fortsätt vispa tills blandningen börjar tjockna så mycket att det känns tungt och att den fastnar på bunkens kanter. Tag omedelbart från värmen och vispa då och då i den tills den svalnat. Vispa ner saften och den vispade grädden. Häll smeten i en form. Frys ca 6 timmar (4 timmar funkar med om man har bråttom men då blir den lite mjukare).




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0